dimarts, 21 de març del 2017

Núm. 21 de Món aualé




Acaba d'aparèixer el número 21 de Món aualé.  Volum 6 número 1 corresponent als mesos de gener-març de 2017.
En aquesta ocasió trobem:
CONVERSEM AMB PIERLUIGI PERONI
Pierluigi Peroni és un apassionat col·leccionista d’art africà.Ens ha donat l’oportunitat de conversar una estona sobre la seva passió pel col·leccionisme i de veure la seva magnífica col·lecció de bronzes de taulers i jugadors mancala.
APRENEM A JUGAR AL GEBETA SAMAI
El gebeta samai és jugat, almenys, pels ramaders i pastors samai a Etiòpia en dues files de dotze forats excavats a terra, tal i com ens havia explicat Biel Pubill en una entrevista per a Món aualé el març del 2013.
L’"O AN QUAN" A LA 14ª EDICIÓ D'INTERCANVI CULTURAL ENTRE HOI AN (VIETNAM) - JAPÓ 
Miqui Giménez va estar a la 14a edició d’intercanvi cultural entre Hoi An, Vietnam - Japó (al centre del Vietnam). Ens ha facilitat diverses fotografies on es pot veure com es juga i es divulga l'"ô ăn quan".
APRENEM A JUGAR AL HUS I A ALTRES MANCALA DE NAMÍBIA
L’any 1917, ara fa 100 anys, ja s’explicava que el hus era jugat al centre de l’actual Namíbia i a la frontera entre aquest país i Sud-Àfrica. Segons Wagner es diu que els damara i els hereros van aprendre el joc dels nama.
I també, les seccions habituals del RACÓ DEL COL·LECCIONISTA i la 21ª part del GLOSSARI, on es parla de nou del concepte de la disposició lliure de les peces en el tauler abans de començar una partida. 

La revista, elaborada per l'especialista Jordi Climent i Tondo la podeu llegir de forma gratuïta a: http://issuu.com/jordicliment/docs/monauale21

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada