dimarts, 14 de març del 2017

Jugues? Art i joc en l'aprenentatge




Trobada pedagògica organitzada pel Museu d'Art Modern de Tarragona i la URV

Data: 5 d'abril de 2017, de 9 a 18:30 h
Lloc: Museu d'Art Modern. Carrer de Santa Anna, 8. Tarragona
El joc com a tempteig del món és un motor d’aprenentatge des dels primers anys de vida. Jocs heurístics, jocs exploratoris, jocs simbòlics, jocs que ens ajuden a construir i compartir significats, a viure en interacció amb altres.
Les arts visuals, per la seva banda, tenen també un especial lligam amb el joc. Aquest lligam no és nou: n’hi ha prou d’evocar les representacions de jocs populars en l’obra de Bosch, Tenniers, Brueghel o Chardin, o, a la modernitat, les obres artístiques concebudes com a joguines, en la línia d’Alexander Calder, Torres-García o Sophie Taeuber-Arp.
Els museus, com a espais d’interacció amb les arts, no són aliens a les possibilitats del joc, i a la XIV Jornada de Pedagogia de l’Art i Museus tindrem l’ocasió de compartir i debatre un bon grapat d’interessants experiències que s’ubiquen al bell mig de la terna art, educació i joc.

PROGRAMA
9.00 h  Recepció i presentació de la Jornada
9:45-10:45 h  "Videojuegos: arte, juego y aprendizaje". XIMENA HIDALGO VÁSQUEZ. Investigadora i artista multidisciplinar. Universidad de Granada.
10:45-11:15 h Descans
11:15-12:15h  "Juego simbólico y contextos lúdicos para la vida de relación y el encuentro". JAVIER ABAD. Facultad de Educación del Centro Universitario La Salle (Madrid).
12:30 - 13:30h  "El videojuego como herramienta educativa en el espacio Fundación Telefónica" ANDRÉS ESCRIBANO PALOMINO Fundación Telefónica
16:30 - 17:30h   "Les aplicacions mòbils als museus: un nou canal de comunicació i participació" CARME GARCÍA FABÓN. Consultora MKT Cultural
17:30 - 18:30h   "Joc i creativitat al servei de l'educació i els museus" ORIOL RIPOLL Especialista en jocs i creatiu de Jocs al Segon

Activitat reconeguda pel Departament d'Ensenyament, a través de l'ICE de la URV, amb una certificació de 7 hores
Més informació en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada