dissabte, 12 de juliol del 2014

IOCUS 2014 en imatges!!!

 
Del 7 a l'11 de juliol Tàrrega ha acollit la tercera edició de IOCUS: curs de jocs tradicionals -curs organitzat per Cia. de jocs l'Anònima-. Vint-i-dues persones han seguit el curs els cinc dies i vuit més han participat en tallers puntuals. Podem considerar l’edició d’enguany d’exitosa quant a participació però també pel volum d’activitat, tallers i jocs realitzats i repercussió en el territori.
 
Inauguració del curs per part de la Presidenta del Consell Comarcal de l'Urgell i alcaldessa d'Anglesola, la Sra. Rosa Maria Mora.
 
La setmana va ser densa d'activitat, i sense preàmbul l'alumnat es va submergir en jocs i divertiments de tota mena des del primer moment. A la seqüència veiem imatges dels primers jocs per a conèixer-se fets pels carrers i places de Tàrrega.



Els jocs de tauler van tenir un important protagonisme ja que l'alumnat va conèixer nombrosos jocs de tauler d'abans i d'actuals, i a més van poder ensenyar-los als veïns de Tàrrega que el dimecres al vespre van fer cap al Bar de l'Ateneu, a la Plaça del Carme.




El dimarts vam visitar el jaciment ilergeta dels Estinclells, a Verdú, i vam comptar amb l'excepcional guiatge de l'Oriol, arqueòleg del Museu de Tàrrega, que va donar sentit a les "pedres" tot explicant com s'ha dut a terme el procés d'excavació, què s'hi ha trobat, quines estructures s'han identificat i diferents actuacions que s'hi estan duent a terme.
Tot seguit el jaciment va prendre vida i va recuperar aquell xivarri que hi deuria haver ara fa més de 2.000 anys quan hi corrien nens i nenes per l'entramat de carrers al voltant de la cisterna. En el jaciment vam conèixer i practicar jocs de l'època dels romans que també, recordem-ho, van passar per aquests paratges deixant la seva petja.
Podeu trobar referències a aquest tipus d'activitat en aquest enllaç.
 

La mirada al territori, com deia, va ser-hi molt present al llarg del curs, destacant la sortida a Anglesola per a jugar amb els àvis del Casal, conèixer com fer joguines amb elements de l'entorn i jugar a birles i al bèlit amb les Dones d'Anglesola. 


Enguany també s'ha volgut treballar el joc des d'una vessant sociològica com pot ser la inclusivitat: Podem parlar, doncs, de jocs inclusius? Amb aquesta temàtica es va dedicar el dimecres a reflexionar-hi comptant, entre d'altres ponents, amb Josep M. Jarque.
 


No cal dir que els jocs i els tallers de tota mena han estat presents. A les imatges veureu diferents activitats realitzades al claustre de l'escola Pia de Tàrrega. Cal destacar les magnífiques nines fetes amb retalls de roba que va fer l'alumnat!



Una setmana tant densa no podia acabar millor que fent una activitat conjunta amb els amics de l'Associació Alba d'Atenció al Disminuit. Va ser fantàstic i molt emotiu poder compartir les seves rialles, les seves abraçades, la seva energia, els seus aplaudiments... el seu joc! Gràcies amics!


 
Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb Cia. de Jocs l'Anònima.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada