dijous, 16 de gener del 2014

Sant Antoni mos guardo!



 Al crit de Sant Antoni mos guardo! els dies 17, 18 i 19 de gener es donarà sortida a Ascó (Ribera d'Ebre) a les tradicionals corrides de cavalls, rucs i matxos. Són aquestes unes curses que ja es practicaven a finals del XIX i que continuen avui, en ple segle XXI, gaudint de màxima expectació i concurrència.

 
Aquestes carreres, que s’emmarquen dins del programa d’actes per a celebrar la festivitat de Sant Antoni, es poden veure el divendres 17 a partir de les 13:00 i el dissabte 18 a partir de les 12:00 al circuit de la Fontxinxella, situat a un centenar de metres de l’entrada a Ascó per la carretera de Camposines. En canvi, el diumenge 19 tenen lloc al Carrer Clots, al mig de la població, esdevenint realment espectaculars donat que els animals passen a fregar del públic que es situa a les voreres i viu al màxim l’emoció de les corrides.

 
A banda de la figura de l’aviador que és l’encarregat de donar el tret de sortida a les carreres, cal destacar altres petites particularitats que les caracteritzen, com ara que qui guanya és l’animal, no el genet –per tant es pot donar el cas que arribi a la línia d’arribada l’animal, sense el genet que haurà caigut en un moment donat de la corrida-. Un altre element a destacar és que quan es dóna la sortida sona la música que ofereix l’Agrupació Musical d’Ascó des de dalt d’un remolc, i aquesta mateixa música torna a escoltar-se quan arriben els tres primers animals a meta. Per últim, encara, destacaríem que es segueixen donant com a premis els tradicionals, o sigui, gall per al primer i segon i una gran ceba per al tercer.  
 

Si teniu ocasió us aconsello que no us les perdeu!  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada