dimecres, 25 de desembre del 2013

Pessebre monumental a Vinebre



El poble de Vinebre ha preparat un pessebre artístic monumental de 30 m2. Dins d’una gran cova s'hi pot apreciar un paisatge d'alta muntanya amb un riu i es pot veure l'esdevenir de tot un dia en un cicle d'efectes especials controlats per un programa tecnològic que s'utilitza per primera vegada en aquest àmbit: es fa de matinada, s'encenen les faroles i torxes, canta el gall... El poble es desperta i comença a treballar: sons de martells, de serres... Els tallers artesanals donen moviment i rememorant antics oficis.  Tot això emmarcat en un context canviant de llamps, trons, vent, estrelles...   
 

El pessebre ha estat dirigit per Ramon Colomer, expert pessebrista amb experiència organitzant grans pessebres en llocs com la Catedral de Segòvia, i hi ha participat molta gent del poble de manera voluntària. El pessebre ha estat finançat bàsicament, amb aportacions d'empreses municipals, comarcals i altres d'àmbit nacional i també amb les aportacions de  l'Ajuntament del poble. Compta amb el suport del Consell Comarcal.

 
El pessebre està ubicat al local de Cal Metge de Vinebre i es pot visitar fins al 6 de gener de 2014, els dies laborables de 17 a 20 h i els caps de setmana i festius d'11 a 14 h i de 17 a 20 h. També, i durant el mes de gener, estarà obert per a visites concertades per a escoles o altres col·lectius. La visita al pessebre és gratuïta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada