divendres, 15 de febrer del 2013

Fem volar estels, fem volar somnis!


L'institut de Flix ofereix a l'alumnat de 1r d'ESO una assignatura optativa que els permet conèixer el món lúdic infantil a partir de l’anàlisi, l’estudi i la pràctica dels jocs que apareixen publicats en una auca del s. XIX anomenada de Los juegos de lainfancia, núm. 64, impresa per Marés i Compañía l'any 1857 a Madrid.


Des que s’ha iniciat aquest curs els alumnes van coneixent, poc a poc i progressivament cadascun dels jocs representats en les 48 vinyetes de l’auca. En aquesta entrada podreu veure com treballen sistemàticament cadascuna d’aquestes vinyetes. En aquest cas ens fem ressò del dibuix núm. 13 que representa un nen jugant amb un estel. Com veiem en les imatges el procés seguit consisteix en visualitzar la vinyeta, construir un estel amb bosses de plàstic i canyes, i finalment fer-lo volar.
 
 


Fer un estel és senzill però cal posar-hi atenció i pensar que no és un estel comercialitzat que vola a la primera de canvi. Com diria el poeta: l’estel, com els nostres somnis, són exclusius de cadascú, però és bonic de poder-los compartir.



 
 

 


 
 
 
 

1 comentari: