dimecres, 11 de gener del 2012

A les portes de Sant Antoni!


Ja podeu consultar el programa de la festa de Sant Antoni d'Ascó, festa declarada d'Interès Nacional de Catalunya.
Quant a jocs i activitats lúdiques -a banda de la característica dansada de jota al pla de l'església, ballant-la durant hores i hores al voltant d'una gran foguera- gaudireu de les tradicionales corrides de cavalls, rucs i matxos que es duran a terme al migdia del divendres 20 i el dissabte 21 al circuit de la Fontxinxella -a la sortida del poble en direcció a Camposines-, i també tindreu ocasió de xalar amb aquestes competicions el diumenge 22, al carrer Clots -dins la població-.







A banda, l'associació cultural Lo Llaüt tindrà cura d'organitzar els jocs populars i tradicionals de la tarda del dissabte 21 al pla de l'Església. Entre els jocs que es preveu dinamitzar hi trobareu l'espectacular recreació de la corrida de la forca -dalt d'un ruquet-, una competició de birles, trencada de tupins, la corrida de pedres o del cabàs, l'antic joc de la trisella i, especial pels més petits, el joc de la catxapera. Al final de la tarda de jocs hi haurà una estirada de corda especial entre casats/des contra solters/res.

Tots aquests jocs són oberts a tothom que hi vulgui participar i, en diversos d'aquests, podreu obtenir petits obsequis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada