dimarts, 20 d’abril del 2010

Els alumnes són mestres de jocs! (I)

Els alumnes de 1r d'ESO de l'institut de Flix s'han convertit, aquests dies, en mestres de jocs!
Dins les activitats de la Setmana Cultural del nostre institut hem organitzat tres sessions -una per a cada curs de primer- en les quals els alumnes, en grups de 4 a 6, han tingut cura de pensar un joc tradicional que, després, han hagut d'explicar i posar en pràctica amb els alumnes del CEIP Enric Grau Fontseré.
Aquesta proposta ha estat possible gràcies a la magnífica predisposició dels mestres de l'escola -que a més, val a dir, estan duent a terme una setmana cultural relacionada amb els jocs tradicionals-, i en particular de la companya d'educació física, la Yolanda.
Així cada grup s'ha encarregat de proposar uns jocs als nens des de cicle mitjà fins al cicle superior. L'activitat ha resultat força interessant ja que ens ha permès descobrir una altra cara dels nostres alumnes, hem vist com s'expliquen davant d'altres nens, hem pogut valorar la seva disposició i la seva implicació i, a més, ens permet un aprenentatge significatiu i ric donat que els alumnes se n'adonen que allò que fan pot tenir una finalitat i una aplicació.
La proposta de jocs ha estat:
El pastor, l'ovella i les raboses

El mocador doble

Lisa (joc explicat per un nen de Rússia)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada